• Virtuálny Deň otvorených dverí na Materiálovotechnologickej fakulte v Trnave.

          • Materiálovotechnologická fakulta so sídlom v Trnave STU (ďalej len MTF STU) pripravila pre žiakov stredných škôl a uchádzačov o vysokoškolské štúdium virtuálny Deň otvorených dverí, dňa 8.2.2022. Okrem informácií o štúdiu na MTF STU sa počas online streamu môžete zapojiť aj do súťaže o skvelé ceny. Registrovaní študenti stredných škôl dostanú počas streamu link na kvíz, a tí, ktorí zodpovedia všetky otázky správne, budú zaradení do žrebovania o ceny za 2000,- €:- študenti stredných škôl môžu vyhrať ceny: kolobežka, iPhone, smart hodinkyPripravujeme pre vás zaujímavý program, ktorý bude moderovať Samuel Miškov (známy organizovaním online kvízov Máš vedieť). Takže o zábavu bude postarané. Viac informácií nájdete tu: www.mtf.stuba.sk/14094Za MTF STU Vám budeme vďační, ak tento email prepošlete Vašim kolegom/žiakom. Ak chcete byť informovaní o ponuke MTF STU pre stredné školy, prihláste sa na odber noviniek na nasledujúcom linku: https://stats.sender.net/forms/bk6Mxa/view .Na tento email prosím neodpovedajte, kontakt za MTF STU: info@mtf.stuba.skTešíme sa na Vás, MTF STU.

          • Dištančné vyučovanie I.KN

          • Oznamujeme žiakom I.KN, že od 27.1.2022 bude vyučovanie v ich triede prebiehať dištančne. Bližšie informácie ohľadom karantény Vám budú zaslané na edupage.

          • Prezenčné vyučovanie od 10.1.2022

          • Od 10.1.2022 bude na našej škole prebiehať vyučovanie v riadnom režime, čiže prezenčnou formou. Pred vstupom do budovy je potrebné  preukázať sa vyhlásením o bezpríznakovosti.Riadime sa školským semaforom. Odporúčame, aby sa žiaci preventívne samotestovali. Samotesty sú na prevzatie k dispozícii na vrátnici.

            Vedenie školy zároveň všetkým žiakom a rodičom želá úspešný rok 2022!

          • BUBNOVAČKA

          •  

            November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv  dieťaťa.

            19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí.  Na Slovensku si organizácie pôsobiace v oblasti ochrany detí pred násilím zvolili 19. november za deň, kedy BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ!

            Tohto roku prebehol už ôsmy ročník akcie  s názvom: „ Bubnujeme , aby bolo deti lepšie počuť “, ktorá má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.  Do akcie sa po prvýkrát zapojila aj Česká republika.

            Do celoslovenskej bubnovačky sa 19. novembra zapojili aj žiaci našej školy, ktorí túto myšlienku podporili bubnovaním v čase od 10.00 hodiny do 11.00 hodiny v triedach , alebo iných priestoroch školy. Bubnovačke predchádzala vo štvrtok relácia v školskom rozhlase a prednáška pre žiakov venovaná problematike násilia a prevencie týrania a zneužívania detí.  

             

          • Dištančné vzdelávanie od 1.12.2021

          • https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_rok_2021/vyhlaska_270.pdfNa základe Vyhlášky 270 Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici sa našej škole od 1.12.2021 bude vyučovať dištančnou formou. 

            https://www.minv.sk/swift_data/source/verejna_sprava/vestnik_vlady_sr_rok_2021/vyhlaska_270.pdf

             

             

             

          • HALLOWEEN

          • Aj keď neskôr , ale predsa. Členovia Žiackej školskej rady pripravili pre žiakov školy v piatok 5.11.2021 malú halloweensku párty vo francúzskej učebni. Po vstupe do temnej halloweenskej komnaty sa vybrali žiaci dvomi cestami s nástrahami, na ktorých hľadali halloweenske symboly. Potom ich čakal halloweensky tekvicobal, pexeso s maskou a cesta bludiskom na stretnutie s duchmi. Na konci boli vyhodnotené tri najlepšie masky, ktoré dostali pekné ceny.

            Všetko prebiehalo pri dodržaní pandemických opatrení – pred vstupom dezinfekcia rúk a vstup len s rúškom. Všetkým organizátorom patrí poďakovanie za prípravu a priebeh akcie.    

          • Hodina deťom

          • Hodina deťom je celoročná verejná zbierka, ktorá vytvára stabilný a efektívny systém podpory pre deti a mladých ľudí zo všetkých regiónov Slovenska. Spája tých, ktorí chcú pomáhať s tými, ktorí pomoc potrebujú. Hodina deťom je zároveň grantový program, ktorý podporuje organizácie pracujúce s deťmi a mladými ľuďmi, je projektom Nadácie pre deti Slovenska.

            Aj v aktuálnom ročníku chce Hodina deťom nasledovať svoje základné posolstvo – pomáhať deťom a mladým ľuďom, ktorí to potrebujú.  Grantový program Hodina deťom dlhodobo pomáha deťom v krízových situáciách a akútnom ohrození. Téma aktuálneho ročníka je  pomoc deťom v jednorodičovských rodinách.

            Do zbierky Hodina deťom sa zapojili aj študenti našej školy , ktorí 21.10.2021 vyšli do ulíc mesta Brezno a oslovovali okoloidúcich aby prispeli deťom žijúcim v jednorodičovských rodinách. Zbierky sa zúčastnili žiaci III.A triedy – Jakub Hriň, Samuel Rajčok , Ondrej Porteleky .  Všetkým patrí poďakovanie  za účasť a podporu dobrej veci.  

          • Dištančné vzdelávanie dňa 18.10.2021

          • Oznamujeme žiakom a zákonným zástupcom žiakov tried I.A, I.G, III.H a II.KN, že dňa 18.10.2021 bude v týchto triedach pokračovať dištančné vzdelávanie. Vyučovať sa bude podľa platného rozvrhu hodín. Od utorka, 19.10.2021, pokračuje riadne, prezenčné vyučovanie vo všetkých triedach. Bližšie informácie žiakom a zákonným zástupcom poskytnú triedni učitelia, resp. budú oznámené prostredníctvom edupage.

          • Zber mobilov – SMS – Starý mobil sem!

          • Doneste starý mobil do zberného boxu pri vrátnici , alebo koordinátorke projektu Ing. Andrei Briedovej

             / do zborovne/ termín do 30. 10. 2021

            Cesta mobilu
            od 07.09.2021 do 30.10.2021

            MOBIL je pre mnohých z nás úplná samozrejmosť. Mnohí si bez mobilu nevieme už predstaviť svoj život. Ráno vstaneme z postele, v mobile skontrolujeme správy, chaty, zahráme hry, urobíme fotky, zatelefonujeme kamarátom…. Mobil nám v mnohých ohľadoch život spríjemňuje a uľahčuje. Využívame v ňom rôzne užitočné aj zábavné aplikácie a kvôli stále novým vylepšeniam by viacerí z nás chceli mobil stále meniť za novší a novší.

            Čo však predchádza tvojej radosti z nového mobilu?

            Zamysleli ste sa už niekedy nad tým kde, z čoho a ako sa mobil vyrába? Je proces výroby mobilného telefónu nenáročný alebo zložitý či dokonca škodlivý pre životné prostredie? Aké množstvo energie sa spotrebuje na jeho výrobu? Kto a v akých podmienkach ťaží nerasty a minerály, ktoré mobil obsahuje? Viete, prečo sa jednému z takýchto nerastov – koltanu hovorí aj krvavý nerast?

            Asi už tušíte, že odpovede na tieto otázky nebudú lichotivé.

            A čo môžeme urobiť my?

            Asi by bolo naivné tvrdiť, že dokážeme presvedčiť obrovské korporácie, aby nerasty, z ktorých sú kovy používané do mobilných zariadení prestali úplne ťažiť. Žijeme žiaľ v dobe, kedy nie je riešením mobilný telefón alebo inú elektroniku, ktorú potrebujeme na prácu a život, prestať používať.

            Čo však môžeme urobiť je, že odovzdaním mobilu do zberného boxu sa postaráme o jeho nový životný cyklus, kedy budú v procese recyklácie všetky súčasti starého mobilu opäť využité na výrobu nového mobilného telefónu alebo iného zariadenia. Pri recyklácií mobilu sa značná časť energie na dopravu a výrobu ušetrí, nehovoriac o tonách ušetreného CO2 a ušetrenej ľudskej, častokrát detskej práce.

             

            Taktiež sa môžeme rozhodnúť pre dobrovoľnú skromnosť a nevymieňať ešte funkčný mobil za nový model, len pre zopár dizajnových vylepšení.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Brezno
      • oficiálny email školy: sostasbr@sostasbr.sk, sekretariat@sostasbr.sk
      • Spojovateľka: +421 48 630 40 22 Sekretariát školy: +421 48 630 40 15, mobil +421 949 006 841
      • Adresa školy: Laskomerského 3, 977 46 Brezno 97746 Brezno Slovakia
      • IČO: 423 176 57
      • DIČ: 2024 1293 71
      • Riaditeľka školy: PaedDr. Danka Kubušová, mail: danka.kubusova@sostasbr.sk, mobil: 0917 275 878
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre technické odbory a školský internát: Mgr. Eva Červenáková, mail: eva.cervenakova@sostasbr.sk, mobil: 0908 697 708
      • Zástupkyňa riaditeľky školy pre odbory služieb: PaedDr. Monika Ďurajdová, mail: monika.durajdova@sostasbr.sk, mobil: 0905 621 922
      • Výchovná poradkyňa: Ing. Blanka Kiššová, mail: blanka.kissova@sostasbr.sk, mobil: 0949 006 815
      • Email na správcu obsahu: vaclav.gajdosik@sostasbr.sk